Drakensbergen, sprookje in ZA

Vandaag willen we nog een deel van de Drakensbergen verkennen. Het Garden Castle Nature Reserve – achter het gelijknamige chique hotel – is het meest dichtbij. Het parkkantoor heeft allerlei folders over wandelroutes.

We laten ons de wandeling naar de Sleeping Beauty Cave adviseren, die ongeveer drie uur zou moeten duren. Het is warm, we moeten vijf keer dezelfde rivier kruisen (op twee plekken de schoenen uit) en er volgt een stevige klim. Even neigen we naar opgeven, maar we weten toch de enorme grot te bereiken. Die drie uur blijkt dus one way! Het is een mooie plek. Op de achtergrond horen en zien we apen. Het loopt hier verder dood, dus na een half uur rusten beginnen we weer aan de afdaling.

 


Drakensbergen - Aan het begin van onze wandeling
Drakensbergen – Aan het begin van onze wandeling

 

Al snel begint het zacht te regenen, dat hadden we helemaal niet zien aankomen. Gelukkig wel na het steilste deel. Ineens wordt het aardig donker en begint het zo hard te regenen dat we onder een rots moeten schuilen. De lucht wordt pikdonker, het dondert en bliksemt en hagelstenen zo groot als knikkers vallen voor onze voeten neer. Dit is geen pretje in de bergen! We raken wel een beetje angstig, want hoe lang gaat dit duren? Staan we wel veilig onder deze rots (één bliksemschicht en we zijn er geweest)? En we weten hoe snel het hier schemerig en donker wordt: dat is al over twee uur en we zijn pas op de helft van de route!

 


Drakensbergen - Is schuilen onder een rots bij bliksem wel zo verstandig?
Drakensbergen – Is schuilen onder een rots bij bliksem wel zo verstandig?

 

Als de hagel weer milde regen is geworden, besluiten we onze weg te vervolgen, maar dat blijkt geen goed idee. Het dondert nog te veel, dus we haasten ons terug onder de rots. We hebben veel geluk: na een kwartier is het droog en hervatten we onze weg. Dat gaat ineens een stuk sneller dan bedoeld. Als we het einde in zicht krijgen, breekt zelfs de zon weer even door. Als we bijna bij de auto zijn, begint het juist weer zacht te regenen en onweren. We zijn blij dat we heelhuids bij de auto en later bij de cottage aankomen. Tijd om te douchen en lekker warm binnen te blijven.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Drakensbergen” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.