Knysna

 

2007/10/14: Naar Knysna

We zitten inderdaad als enigen aan het ontbijt, de tafel is speciaal voor ons gedekt. Rond 9:40 uur nemen we afscheid van Carol, de gastvrouw. De rit naar Knysna (spreek uit: najsna) is kort, dus we zullen er vroeg zijn. Het weer is heel anders dan gisteren: zwaar bewolkt en nevelig. In de Outeniquaberge rijden we zelfs door de wolken. Rond half 12 zijn we in Knysna, maar we zoeken aan de verkeerde kant van het stadje naar ons B&B. We vragen de weg, gaan langs het visitor centre en rijden dan in één keer goed. Gelukkig kunnen we al in het huisje terecht. Het is een prachtig houten chalet, gelegen in de achtertuin van de eigenaren, tegen de heuvel met fenomenaal uitzicht over het meer en het spoor van de Outeniqua Tsjoe Choe Steamtrain.

 


Knysna - Het B&B is een prachtige houten chalet
Knysna – Het B&B is een prachtige houten chalet

 

Komen we speciaal voor die stoomtrein hier naartoe, krijgen we verdorie van onze gastvrouw Adri te horen dat die al maanden niet rijdt omdat het spoor na een overstroming vorig jaar nog steeds niet gerepareerd is!! Nadat we gesettled zijn, lopen we “naar beneden”, naar het Waterfront. Ze hebben hier ook een Spur, onze dag kan niet meer stuk. We genieten er van een veel te grote lunch. Via het centrum – waar intussen alles gesloten is en John geen wijn kan krijgen op zondag – lopen we terug naar het chalet, waar we de rest van de middag en avond blijven. Eten houden we simpel: we kunnen zelf soep maken en eten er een broodje bij.

2007/10/15: Knysna

Het ontbijt wordt door de gastvrouw in een picknickmand naar ons gebracht. Het ziet er prima uit. De meegelopen hond ziet haar kans schoon en rent ons chalet in en springt op bed. Allebei zeggen we sorry. We ontbijten op het balkon en voelen ons koninklijk. Een foto kan natuurlijk niet uitblijven, wat een uitzicht! Als we op pad gaan, rijden we eerst naar Brenton-on-Sea, waar we een wandeling langs de kust willen maken. De zee is ruig, er staat een harde wind en de wandeling zou over het strand moeten. Dat willen we onder deze omstandigheden niet. We blijven even kijken en zitten en rijden dan naar de andere kant van de monding: The Heads. We kijken uit op de monding van het Knysna Lagoon en de Indische Oceaan. Mooi. Terug bij de auto vertelt de parkeerwachter dat vanmorgen nog twee walvissen in de smalle monding te zien waren…

Wat gaan we nu doen? John heeft keelpijn en wil Strepsils halen. Als hij dan toch bij de apotheek / drogist is, haalt ie voor Patrice een hoestdrankje. We doen ook nog een boodschap bij de Superspar om te lunchen in het chalet. We hebben nog een halve dag, maar John voelt zich niet lekker genoeg om er flink op uit te gaan. We gaan even liggen en doezelen weg. Voor het avondeten gaan we toch maar weer even “naar beneden”, maar nu met de auto. Bij de Spur eten we allebei alleen een salade en blijkbaar valt dat op, want tablemanager Mike is niet bij ons weg te slaan. We horen over zijn reiservaringen door Azië en zijn plannen voor Mexico. Als we nog wat langer in Knysna waren gebleven, had hij ons meegenomen het bos in. Too bad. Na een brownie en een cappuccino schudden we Mike de hand. Bye bye Knysna.

‘Knysna’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:41
 

[twitter_stream template=”list” search=”Knysna” count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.