Op safari in Hluhluwe Umfolozi

Hluhluwe Umfolozi is het oudste natuurpark in Afrika. Het park bestaat uit 960km² heuvelachtig gebied in centraal Zoeloeland bedekt met klassieke savannes. Het is het enige park in KwaZoeloe-Natal dat alle dieren uit De Grote Vijf telt: Afrikaanse olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns. [bron: Wikipedia]

 


Hluhluwe Umfolozi - Dit is de enige leeuw die we zien in Zuid-Afrika
Hluhluwe Umfolozi – Dit is de enige leeuw die we zien in Zuid-Afrika

 

Al om 6:00 uur gaat de wekker. Voordat we in de auto stappen boeken we eerst een Hippo & Croc Tour voor morgen uit een van de folders die we gisteren meenamen. Het Game Reserve bestaat uit twee delen, gescheiden door een doorgaande autoweg. We gaan eerst naar het Umfolozi-deel. Het is helemaal niet druk, we voelen onze de enigen in dit park. Prima. We zien al snel zebra′s en steenbokken. En gnoes, die hadden we nog niet gezien. Voor het eerst zien we ook giraffen, geweldig! We zien één hele olifant. Gelukkig hebben wij daarvan al een enorme dosis gehad in Addo. De witte neushoorn – waar dit park toch ook bekend om staat – laat zich nog niet zien, wat dat betreft wordt ons geduld soms aardig op de proef gesteld. Op het allerlaatst zien we dan ook nog neushoorns en op weg naar de uitgang zelfs twee jonge leeuwen! Wauw.

 


Hluhluwe Umfolozi - Hoeveel neushoorns zie je?
Hluhluwe Umfolozi – Hoeveel neushoorns zie je?

 

Het Hluhluwe-deel moeten we genoodzaakt een beetje snel doen, maar we zien daar veel meer giraffen en neushoorns. We zijn enorm onder de indruk, we hebben nu al zóveel dieren gezien! Onderweg terug naar St. Lucia wordt het donker en begint het hevig te onweren met een waar bliksemspektakel boven de bergen. Gelukkig begint het pas te regenen als we al bij ons appartement zijn en het houdt ook niet meer op.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Hluhluwe+AND+Umfolozi” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.