Een passie voor reizen

Wij zijn John en Patricia en we hebben een passie voor reizen. Op deze website proberen we ons enthousiasme over te brengen met verhalen, foto’s en tips. We proberen van al onze reizen uitgebreid verslag te doen, maar soms noopt de tijd tot alleen het plaatsen van foto’s.

Wij van Wijopreis.eu
Wij van Wijopreis.eu

Hoewel ons eigen land prachtig is en Europa ook zoveel moois te bieden heeft, lonkt het verre buitenland. In 2002 maken we onze eerste verre reis samen, naar Cuba. Lang voordat ook in dit land het toeristische geweld is toegeslagen. Het is een groepsreis en ondanks onze vooroordelen over georganiseerde reizen valt het ons 100% mee. We hebben de smaak van reizen overseas te pakken en in 2004 volgt Australië voor het eerst, als we in 10 weken in een gekochte backpackauto van Adelaide naar Cairns rijden. We raken zo verknocht, dat we besluiten om dit geweldige land, bij leven en welzijn, iedere 5 jaar opnieuw te bezoeken. We weten inmiddels ook dat we toch wel het liefst op eigen gelegenheid reizen.

We proberen ten minste elke twee jaar een verre reis te maken. Liefst natuurlijk ieder jaar. In het voorjaar van 2006 bezoeken we Costa Rica. Een mooi avontuur, maar ook wel wat onwennig omdat we twijfelen of we Costa Rica wel op eigen gelegenheid kunnen doen. Ja dus. Anderhalf jaar later bereizen we Zuid-Afrika. Omdat we ook hier op eigen gelegenheid willen reizen, maar de berichten daarover uiteen lopen, hebben we de route tot in detail voorbereid en iedere overnachting ruim van te voren geregeld. Ons voornemen om Australië elke 5 jaar te bezoeken komt uit als we er in 2009 voor de tweede keer zijn en van Perth naar Darwin rijden. We zijn nu volwassen geworden en huren voor het eerst een tweepersoons campertje. Opnieuw raken we verknocht. In 2010 hebben we een geweldige tijd aan de westkust van Canada. De oostkust gaat zeker aan de beurt komen. Begin 2013 staat in het teken van zuid-oost USA. In vier weken rijden we van de Super Bowl en Mardi Gras hectiek in New Orleans via Atlanta, Charleston en Savannah naar het tropische Miami. Eind 2014, begin 2015 hebben we de luxe om een halfjaar op reis te kunnen. In plaats van een wereldreis waarin we alle continenten aandoen, kiezen we voor de beperktere combinatie van de outback van Australië, Nieuw-Zeeland en ten slotte de provincie Luzon van de Filipijnen. In 2017 is de USA weer aan de beurt. Vanuit Seattle rijden we door alle natuurgeweld van de “Pacific North West” naar het oosten tot aan Glacier NP, Yellowstone NP en Grand Teton NP, om dan weer terug te rijden naar het westen en via het prachtige Mount Rainier NP terug te keren in Seattle. Voor 2018 staat Chili in de planning en de voorbereidingen krijgen langzaamaan vorm. Maar eerst even een lekker winterzonnetje in ons eigen prachtige Europa.

Keep travelin’ and someday we’ll meet

John en Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.