Belem

‘Belem’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:32

 Belem - Jerónimos-klooster
Belem – Jerónimos-klooster

 

Vandaag reizen we terug naar de Algarve, maar niet eerder dan nadat we Belem hebben verkend, een bezienswaardige wijk / voorstad van Lissabon. Op het ochtendjournaal zien we dat de marathon van Lissabon wordt gelopen en dat betekent dat de Ponte 25 de Abril zeker tot 13:00 uur dicht is. De vraag is of we dan wel zo makkelijk in Belem kunnen komen. We overwegen met de trein te gaan, maar wagen uiteindelijk gewoon de sprong met de auto.

Belem - Padrao dos Descobrimentos
Belem – Padrao dos Descobrimentos
We komen zonder al te veel problemen in Belem, maar moeten de auto ver van de boulevard parkeren. Het is razend druk, overal staan auto’s geparkeerd en lopen sportievelingen. De kustweg kunnen we op maar twee plaatsen oversteken en dat betekent een flink stuk omlopen. En dat is in deze plotselinge warmte – 27 graden! – niet zo prettig. We lopen naar het Padrao dos Descobrimentos en de Torre de Belem, dat we nog net gratis kunnen bezichtigen. We onderschatten flink de tijd; pas om 15:20 uur zijn we weer bij de auto; warm, verbrand en bezweet. We willen nog naar Cristo Rei, het Christusbeeld aan de overkant van het water dat je vanuit alle hoeken van Lissabon ziet staan. Het uitzicht hier vandaan is prachtig, ook zonder de hoogte in te gaan met de lift.
Belem - Cristo Rei
Belem – Cristo Rei

Uiteindelijk is het al 16:45 uur als we echt op pad gaan. Het is zo’n 2,5 uur rijden over de A2 naar Albufeira, dus het wordt een latertje. Net voorbij Castro Verde mindert de auto vaart. Patricia denkt dat John gas terug neemt zodat zij een foto kan maken van de ondergaande zon, maar hij roept “hij stopt ermee”. Om een lang verhaal kort te maken: alles komt goed, we worden vriendelijk, vlot en goed geholpen, de auto wordt afgevoerd en wij worden met de taxi naar het vliegveld van Faro gebracht (zo’n 90 km) om een nieuwe auto te kunnen afhalen. Het betekent echter wel dat we pas om 21:30 uur in Albufeira zijn, bij hetzelfde appartementencomplex als vorige week, waar we een gigantisch appartement voor vijf personen krijgen toegewezen.

 

Bekijk hier onze foto’s van Portugal.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Belem” count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.