2 reacties

 1. Hallo,

  Wij vertrekken over een maand naar Madeira en vragen ons af hoe het met de schade door de branden is. Hebben jullie daar iets van gezien.
  Jullie foto’s zien er trouwens schitterend uit.

  Anita

  1. Dag Anita,

   Wat leuk dat je op onze foto’s reageert, dank je wel. Het is niet moeilijk om van Madeira mooie foto’s te maken, het is werkelijk een prachtig eiland.
   Wij kunnen je geen goed antwoord geven op je vraag. Onze vakantie was in juni jl. dus ver voor de branden. Wel hebben wij op TV-beelden getroffen plekken herkend waar we zijn geweest, zoals de Ribeiro de João Gomes tussen Monte en Funchal. In ieder geval heeft er brand gewoed in het noorden van Funchal en in de heuvels boven Funchal en Monte. De toeristische orchideeëntuin (Jardim Orquídea), vlakbij de botanische tuin, is daarbij zo goed als verwoest. Verder is er een grote brand geweest in de heuvels bij Ponta do Sol (ten westen van Funchal) helemaal tot aan Paúl do Mar in het zuidwesten. Dat is niet een heel toeristisch gebied, maar je zult het ongetwijfeld zien als je de rondweg van het eiland rijdt.
   Onze inschatting is verder dat de branden vooral de zuidflanken van de heuvels hebben getroffen en niet het hooggebergte. De toeristische trekpleisters Pico’s Arieiro en Ruivo, het nonnendal Curral Das Freiras en ook de hoogvlakte bij Rabaçal moeten daarom welhaast gewoon toegankelijk zijn.

   We wensen je een waanzinnig mooie vakantie toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.