Costa Rica Reistips

Rincon de la Vieja NP


Rincon de la Vieja NP - Vulkanische modderpoelen
Rincon de la Vieja NP – Vulkanische modderpoelen

Veel groen, wildlife (aapjes!) en andere interessante natuurverschijnselen in de vorm van zwavel- en modderbronnen en andere vulkanische activiteit. Met genoeg bladerdak, een stevige wind en af en toe een flink pak bewolking was het er prima vertoeven. Prachtig!

La Fortuna, dorpje with a view


La Fortuna, vanaf het dorpsplein zicht op Volcan Arenal
La Fortuna, vanaf het dorpsplein zicht op Volcan Arenal

Via de mooie route langs het Arenalmeer rijden we naar La Fortuna, een toeristisch dorp aan de voet van vulkaan Arenal. Geweldig om met onze neus daar bovenop te zitten! Lavaspectakel is vanaf deze zijde niet te zien.

Volcan Poas, maar dan op een onbewolkte dag


Zoals we Volcan Poas hadden willen zien
Zoals we Volcan Poas hadden willen zien [foto:itravelcostarica.com]

Alajuela dient als basis voor een trip naar Volcan Poas. Wat we hadden moeten zien was een grote krater met een meer en zwavelgeisers. Wij hebben echter de pech dat de krater geheel in de bewolking ligt, zodat er echt niets te zien is. Drie uur lang hebben we gewacht… slechts een glimp kunnen we opvangen. We hadden waarschijnlijk heel vroeg in de ochtend moeten komen. Het zicht op het ernaast gelegen kratermeer maakt de dag.

Tortuguero NP, vergeet je regenkleding niet


Regenkleding is een must in Tortuguero NP
Regenkleding is een must in Tortuguero NP

Tortuguero NP (provincie Limón) aan de Carribische kust is een must see. Het dorp Tortuguero is een klein dorp dat slechts per boot bereikt kan worden. Het is met name bekend geworden door het ecotoerisme. Eigenlijk is een dag veel te kort, maar meer tijd hebben we niet. Vergeet je regenpak niet, want gemiddeld valt er in dit afgelegen nationaal park zo’n 6400mm regen per jaar. Met je gids kun je door het regenwoud varen voor een ultiem ‘Giethoorn +’ gevoel. Als uitvalsbasis om Tortuguero te bezoeken, verblijven we in het plaatsje Cariari.

Manuel Antonio NP, wie kijkt naar wie?


Luiaard in Manuel Antonio NP
Luiaard in Manuel Antonio NP

We hebben nagenoeg een hele dag doorgebracht in Manuel Antonio NP. Behalve het vele groen van het regenwoud, zien we alle beesten die je daar moet zien, w.o.: apen, luiaards, leguanen en kleurrijke krabben. Het park heeft een aantal tropische stranden met blauw water waarin zwemmen is toegestaan.

Monteverde NP, boomkroonpad


Monteverde NP, Selvatura hangbruggen
Monteverde NP, Selvatura hangbruggen

We moeten er een flink stuk (40 km) voor rijden over een onverharde, rotsachtige weg en doen daar 2,5 uur over. In Monteverde NP lopen we 3 km over de acht hangbruggen van Selvatura (boomkroonpad). Prachtige natuur en heerlijk wandelen zonder hordes toeristen, maar ook zonder wildlife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.