Vegetarisch eten in Buenos Aires

Bij het plannen van een verre reis naar een onbekende bestemming vragen we ons altijd af of we ons er als vegetariërs – zeg maar gerust bijna veganisten – een beetje kunnen redden. Moeten we het doen met de eeuwige salade van sla, tomaat, komkommer en ui, of een gebakken ei, of kunnen we gevarieerd eten? Een logische vraag als je van plan bent te gaan reizen door Argentinië en Chili, de landen van steak, vis, asados en gruwelijke parilla’s.

Een eenvoudige zoektocht op het internet doet ons opgelucht adem halen als het om vegetarisch eten in Buenos Aires gaat. Hier begint en eindigt onze reis door Patagonië en we hebben er geen eigen kookgelegenheid. In Buenos Aires groeit het aantal mensen dat voor een vegetarische of veganistische levensstijl kiest gestaag. En dat is niet alleen te merken aan de stickers en pamfletten op straat, maar vooral aan het aantal volledig vegetarische of veganistische (buffet-)restaurants en het aanbod bij de reguliere horeca.

Vegetarisch eten in Buenos Aires
Ongecensureerde oproepen tot een veganistische levensstijl in Buenos Aires (foto: Dan DeLuca / Flickr)

Ontbijt en lunch ☕?
Voor een ontbijt en eenvoudige lunch zit je bij elke bakkerij wel goed, vooral als je van zoet houdt. De hippe uitgaanswijken van Buenos Aires, het centrum rond Avenida en Plaza de Mayo, en het opgeleukte Puerto Madero bieden voor een vegetarische lunch en diner goede mogelijkheden.
Ons hotel staat aan Plaza del Congreso. We ontbijten er tussen de locals bij de bakker op de hoek met Avenida de Mayo, lunchen licht bij een vestiging van Starbucks, Café Martinez of Mostaza, en stevig bij La Continental aan Avenida de Mayo (pasta) en het hippe Johnny B Good aan Puerto Madero. Met name de laatste heeft een uitgebreid aanbod aan gezonde, vegetarische gerechten in de vorm van salades, bowls en smoothies, en zelfs een heuze ‘Happy Cow’-burger.

Johnny B. Good
Goed eten bij Johnny B. Good aan Puerto Madero

Diner ?
Horeca waar je stevig kunt lunchen, zijn natuurlijk ook prima geschikt voor een diner. Maar voor het avondeten willen we weer wat anders. We kunnen terecht bij het internationale vegan restaurant en café Loving Hut, dat maar een paar straten van Plaza del Congreso ligt. Neem hier de kille inrichting met felle, witte lampen en witte plastic stoelen voor lief. Het zeer ruime aanbod aan veganistische gerechten die niet karig worden geserveerd, maakt veel goed. Er zijn burgers en sandwiches, salades, niet van echt te onderscheiden veganistische ‘steaks’ en stoofgerechten, heerlijke desserts en gezonde dranken. Soms met gruwelijk echte namen als ‘Crispy Bacon’, die ons doen twijfelen of het wel echt nep is. We zijn aangenaam verrast door de drukte op het moment dat wij er eten, maar met een gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht van ARS 190 (ofwel slechts € 1,85) is dat niet zo vreemd.

Vegetarisch eten in Buenos Aires
Loving Hut Microcentro, Buenos Aires
Vegetarisch eten in Buenos Aires
Niet van echt te onderscheiden ‘steaks’ bij Loving Hut

Een andere plek waar we goed slaagden voor een vegetarische maaltijd was het naamloze tentje aan Avenida de Mayo, waar een uitgebreid buffet klaar staat en je het eten naar gewicht betaalt (“Comida al peso”). Van dit soort informele plekken zijn er meer in de stad. Het aanbod is niet specifiek vegetarisch of veganistisch, maar er zitten wel genoeg opties tussen. Onze vraag of de gerechten dan ook vegetarisch worden klaargemaakt, werd natuurlijk beleefd met ja beantwoord, maar we weten dat we hier een risico hebben genomen. Niet geschikt dus als je 100% zekerheid wilt.

Gevarieerd vegetarisch of veganistisch eten in Buenos Aires is dus prima te doen. We vinden het leuk om jouw ervaringen hiermee te horen, dus laat het weten! Maar hoe zal het ons vergaan 3.000 km zuidelijker in vlees minnend Patagonië? Daarover later meer.

Benieuwd naar onze andere berichten over Buenos Aires en Patagonië? Kijk dan eens op deze pagina: https://www.wijopreis.eu/buenos-aires-en-patagonie/.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.