Canada Reistips

Met Vancouver als begin- en eindbestemming hebben we in vier weken tijd 4445 km afgelegd over Vancouver Island en door de prachtige natuurparken van British Columbia en Alberta. Zie hieronder onze Canada Reistips, een opsomming van wat wij zeer de moeite waard vonden.

Laid back city Vancouver


Vancouver - Uitzicht op Canada Place vanaf Stanley Park

Wandel naar en door Stanley Park. De meest gebruikte route van het park is de Seawall eromheen met een totale lengte van 9 km. Daaraan liggen enkele bezienswaardigheden én heb je prachtig uitzicht op o.a. de skyline van Vancouver en Noord Vancouver. Gastown, in downtown Vancouver, is bekend vanwege haar antieke stoomklok. Verder is een wandeling door Chinatown en een bezoek aan Canada Place (de haven) een bezoek waard. Als je geluk hebt kun je een van de grote cruiseschepen van Holland America Line aangemeerd zien liggen.

Icefields Parkway, met niets te vergelijken


Icefield Parkway - Het blauwer-dan-blauwe Peyto Lake

Highway 93, zoals de Icefields Parkway officieel heet, kronkelt zich tussen de naaldbomen langs bergen en meren. De bomen hebben in september hun Indian Summer jasje al aan gedaan. Er is overal voldoende plek om te stoppen en op de weg is het, ondanks de status als een van de mooiste scenic highways ter wereld, niet druk. Lees hier ons hele verhaal over Icefields Parkway.

Beren, orca’s en walvissen spotten op Vancouver Island


Vancouver Island - Telegraph Cove

De wekker gaat vroeg, want vandaag verlaten we Vancouver en we moeten op tijd de veerboot naar Vancouver Island halen. We brengen een week door op dit eiland, ten westen van Vancouver. Tips zijn o.a. Chemainus met zijn muurschilderingen en Campbell River, zalmhoofdstad van Canada.

Banff, Moraine Lake


Banff NP - Moraine Lake

De parkmedewerkster vertelt ons dat we vandaag “very fortunate” zijn met deze mooie dag, omdat de zon voor het eerst in weken schijnt! Het gebied staat bekend om de twee prachtige groenblauwe gletsjermeren Lake Louise en Moraine Lake en de wandelingen daar in de buurt. Er zijn ook nog wat kleinere, minder bekende meren. Wij zijn hier uren zoet om te genieten van de overweldigende natuur.

Rogers Pass, mooiste bergpas


Rogers Pass - Mooiste stuk snelweg ter wereld

Deze ruim 1300 meter hoge bergpas staat bekend als het “mooiste stuk snelweg ter wereld”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.