Mt Revelstoke NP

Soms zegt een enkele foto meer dan een encyclopedie aan woorden. Mt Revelstoke NP is zo’n ‘soms-momentje’.

De route naar Revelstoke is niet lang en voert prachtig langs de Columbia River en de bergen. Maar ja, die laaghangende wolken en regen hè…we zien er weer weinig van. De komende twee nachten slapen we op een camping in een cabin. Die is klein en koud (maar er is gelukkig verwarming) en heeft geen eigen toilet en douche, dus we moeten weer even omschakelen naar de campingmodus.

 


Mt Revelstoke NP - Mooie vergezichten over de besneeuwde bergtoppen van Mt Revelstoke NP.
Mt Revelstoke NP – Mooie vergezichten over de besneeuwde bergtoppen van Mt Revelstoke NP.

 

De volgende dag zijn de weergoden ons goed gezind. Het is bewolkt maar droog weer en nu pas zien we dat we omringd worden door prachtige besneeuwde bergtoppen. Wat een contrast met gisteren! Vandaag gaan we Mt Revelstoke National Park verkennen. Met de auto kunnen we op 1800 meter hoogte komen, daarna is het nog een kilometer naar de top van de 1938 meter hoge Mount Revelstoke. De lucht klaart alleen maar meer op en wordt zelfs helemaal strakblauw. De besneeuwde toppen van de bergen, met hier en daar een gletsjer, zijn prachtig. We lopen alleen wat korte wandelingen (komen zelfs vrij verse berenpoep tegen), omdat we vooral gewoon van het uitzicht willen genieten.

 


Mt Revelstoke NP - Uitzicht over Lake Revelstoke.
Mt Revelstoke NP – Uitzicht over Lake Revelstoke.

 

Om maar weer aan te geven hoe veranderlijk het weer hier kan zijn: het regent die nacht behoorlijk hard en dat gaat de hele ochtend door. Van de besneeuwde toppen om ons heen is weer totaal niets meer te zien.

[twitter_stream template=”list” search=”Revelstoke” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.