Revelstoke – Golden


 

Om maar weer aan te geven hoe zeer we gisteren boften en hoe veranderlijk het weer hier kan zijn: het heeft de hele nacht behoorlijk hard geregend en dat gaat de hele ochtend door. Van de besneeuwde toppen om ons heen is weer totaal niets meer te zien. Dat voorspelt niet veel goeds voor ons bezoek aan Glacier NP, dat toch al niet zo begaanbaar is. We laten ons niet kisten en maken in de stromende regen een korte wandeling door oerregenwoud. We blijken niet eens de enigen. Andere soortgelijke wandelingen laten we toch maar voor wat ze zijn.

 


Glacier NP - Wandeling door oerregenwoud
Glacier NP – Wandeling door oerregenwoud

Rogers Pass - Mooiste stuk snelweg ter wereld
Rogers Pass – Mooiste stuk snelweg ter wereld

 


Rogers Pass - Mooiste stuk snelweg ter wereld
Rogers Pass – Mooiste stuk snelweg ter wereld

Golden - Mooie herfstkleuren
Golden – Mooie herfstkleuren

 

Pas op de ruim 1300 meter hoge bergpas Rogers Pass, wat het “mooiste stuk snelweg ter wereld” heet te zijn, is het droog en dat blijft het daarna ook. Dit is echter alles wat we van het park zien. Vanaf hier gaat de tijd een uur vooruit en is het dus ineens later maar ook wat langer licht dan we gewend zijn. Na de beperkingen van de camping de afgelopen nachten, hebben we in Golden voor één nacht weer het comfort van een eigen huisje.

Wij vermoeden dat Golden zijn naam mede dankt aan de goudgele kleur van de bladeren in de herfst, waarmee de gehele vallei bezaaid is. Prachtig om te zien.

‘Revelstoke – Golden’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:35
 

[twitter_stream template=”list” search=”RogersPass” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.