Vancouver – Kamloops


 

We verlaten Vancouver alweer om aan onze ronde door het binnenland te beginnen. Naar Kamloops is meteen al een flinke rit, grotendeels door de adembenemende Fitzroy Canyon. Hier doorheen stroomt de wilde, bij rafters geliefde, Fitzroy River. Er zijn mensen die het niet meer willen horen (:-)), maar er is een reden dat we niet zoveel van de canyon zien: juist…het weer. Laaghangende bewolking ontneemt het zicht op de bergen en de rivier. Ook zijn ze in Canada niet zo van de uitkijkpunten, dus we razen er zo doorheen.

Onze enige stop is bij Hell’s Gate, het smalste deel van de rivier. Hier gaan we met een kabelbaan een stuk de canyon is, zodat we toch nog wat van de rivier en bergen meekrijgen. Na deze stop rijden we pardoes het zonnetje tegemoet en zien we wat van het prachtige woestijnachtige landschap richting Kamloops. John waant zich in een IMAX-theater.

 


Fitzroy Canyon - Hell's Gate
Fitzroy Canyon – Hell’s Gate

Fitzroy Canyon - Hell's Gate
Fitzroy Canyon – Hell’s Gate

 


Kamloops - Uitzicht vanaf B&B
Kamloops – Uitzicht vanaf B&B

 

Als we bij ons B&B aankomen hangt er een briefje op de deur, waarin staat dat de bewoners even niet thuis zijn en we ons zelf kunnen binnen laten. Vind je dat nog ergens in Nederland?!

‘Vancouver – Kamloops’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:35
 

[twitter_stream template=”list” search=”Kamloops” count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.