Vancouver

De dag begint met een zonnetje, maar ook fris. Eigenlijk prima om door de stad te slenteren. Vandaag verkennen we Downtown Vancouver, waar we met de Skytrain (metro) naartoe rijden.

We beginnen bij het Waterfront / Canada Place met de aantrekkelijke cruiseschipterminal. Tot onze verbazing ligt hier de kolossale ‘Zuiderdam’ cruiseschip van de Holland America Line. Daarna lopen we door het zaken- en winkelgebied en vervolgens – via de ghetto van Vancouver – naar Chinatown, de op één na grootste van de wereld. Terug naar de metro vinden we een gezellige route door de wijk Gastown met haar antieke stoomklok en het bijzondere restaurant The Old Spaghetti Factory. De paraplu hebben we dan wel even nodig.

 

 

Zoals voorspeld regent het als we de volgende dag opstaan. Niet erg hard, maar wel druilerig. Hopelijk hebben we er niet al teveel last van als we door Stanley Park lopen, het grootste stadspark van Noord-Amerika. Daarvoor gaan we weer met de Skytrain naar het Waterfront. Dat we gisteren de ‘Zuiderdam’ zagen liggen, blijkt heel gewoontjes, want vandaag ligt de ‘Rijndam’ in de haven, óók van de Holland America Line! We hadden geen idee dat dit nog zo’n gangbare route is. Het regent nog steeds, dus we kopen eerst een tweede paraplu.

 


Vancouver - Uitzicht op Canada Place vanaf Stanley Park
Vancouver – Uitzicht op Canada Place vanaf Stanley Park

 

Daarna lopen we vanaf het Waterfront eerst 1,5km langs het water om überhaupt bij het park te komen. De eerste natte sokken dienen zich aan, en dan moeten we nog beginnen! De meest gebruikte route van het park is de Seawall eromheen met een totale lengte van 9km. Daaraan liggen enkele bezienswaardigheden én heb je prachtig uitzicht op de skyline van Vancouver en Noord Vancouver. Door het slechte weer valt dat nogal tegen, maar we zien een aantal leuke dingen, zoals totempalen, de Nine O’Clock Gun (kanon dat dagelijks om 21:00 uur afgeschoten wordt) en de Lions Gate Bridge. We besluiten tot daar te lopen, de helft van de route. We hebben mazzel te zien dat de Rijndam is uitgevaren en de brug onderdoor vaart. Binnen de Seawall is het park bijna regenwoudachtig met een paar mooie meren. We lopen hier doorheen terug naar de ingang van het park. Pas om half zes lopen we het park uit.

 


Vancouver - Totempalen zijn kenmerkend voor Stanley Park
Vancouver – Totempalen zijn kenmerkend voor Stanley Park

 

Aan het einde van onze reis en op onze laatste dag in Vancouver, aan het einde van onze trip, doen we Stanley Park nog eens dunnetjes over, maar nu bij droog weer. Het levert een paar extra uitkijkpunten op, maar veel hadden we al wel gezien. We dartelen verder nog wat door de stad en komen zo op inmiddels vertrouwde plekken. De cruiseterminal van Canada Place is echter leeg: de vaart naar Rotterdam zit erop voor het seizoen.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Vancouver+OR+CanadaPlace+OR+StanleyPark” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.