Forever Everglades

We verblijven in Florida City om vanuit hier o.a. Everglades NP te verkennen. Florida City ligt ideaal aan het begin van de toegangsweg naar de Everglades. We zijn er met 20 minuten en voor $10 (zo’n €7,50) kunnen we maar liefst 7 dagen in het park doorbrengen.

We hebben goede verhalen gelezen over de eerste twee wandelingen in het park, dus daar beginnen wij ook maar mee. Het blijkt een gouden greep: we zien veel vogels van heel dichtbij, schildpadden, zelfs een slang en niet één, niet twee, niet drie, maar zo’n 40 alligators (waarvan 29 bij elkaar)!! Ze liggen ook vlakbij het looppad te luieren in de zon, geweldig. Omdat er zoveel te zien en te horen is, doen wij over dit wandelingetje van een uur zo’n 2,5 uur en ondanks de bewolking raken we goed verbrand. De andere drie wandelingen elders in het park die we vandaag doen, zijn maar kort en laten ons moeras à la Oostvaardersplassen en tropisch bos zien. Tijdens één van die wandelingen zien we nog een ieniemienie alligatortjes. Rossig van de warmte laten we het vandaag hierbij. Voor de rest kunnen we de komende dagen nog eens terug komen. Terug bij het motel lappen we onszelf op en gaan dan op chique eten tegenover het motel, waar John z’n eerste wijntje in drie weken drinkt! Afsluitend lopen we nog even over de kleine kermis naast ons motel, zónder kolereherrie!

 


Everglades - Alligatorpoel, waar 40 alligators liggen te luieren
Everglades – Alligatorpoel, waar 40 alligators liggen te luieren

 

De volgende dag weten we zeker dat we nog een keer naar de Everglades willen, maar ook dat we zo’n lange dag in de hitte zoals gisteren, niet zien zitten. We twijfelen of we nu helemaal naar Shark Valley in het noorden van het park zullen rijden, maar dan moeten we weer langs de wegwerkzaamheden en bovendien hebben we gisteren hier aan de zuidelijke kant ontzettend veel gezien. Maar nog niet alles. We besluiten uiteindelijk dat we pas vanmiddag gaan, als de ergste warmte voorbij is. Dan pakken we ook de invallende duisternis mee en wie weet brengt dat wat moois. Geen nieuw deel dus dat we gaan ontdekken, maar kijken of wat we al hebben gezien, nog mooier kan zijn.

 


Everglades - Mooie en kleurrijke aalscholver kijkt ons onderzoekend aan
Everglades – Mooie en kleurrijke aalscholver kijkt ons onderzoekend aan

 

We zijn rond 15:00 uur bij de eerste wandeling van gisteren en het is nog steeds bloedheet. Het is nu minder druk en ook de vogels langs het wandelpad zijn met veel minder. Op plekken waar we gisteren veel dieren zagen, zien we nu niets. Zelfs de groep van 29 alligators van gisteren, is nu een groep van ‘maar’ 20 alligators op dezelfde plek. Het wordt vrij snel wat koeler en naarmate de zon ondergaat, worden de dieren actiever en luidruchtiger, prachtig om te zien en te horen. Met het ondergaan van de zon worden de muggen – waar we tot dan toe helemaal geen last van hadden – ook actief, dus houden we het snel voor gezien. Het is 18:30 uur en pikdonker als we het park weer uitrijden, een leuke ervaring rijker. Forever Everglades!

 

[twitter_stream template=”list” search=”Everglades” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.