Fort Myers


 

2013/02/20: Naar Fort Myers

Terwijl het in het noordoosten van de VS maar blijft sneeuwen en vriezen en het in onze eerdere bestemmingen New Orleans en Atlanta regent, dondert en bliksemt, is het in Florida weer gewoon tropisch met zo’n 27 graden. Dat blijft toch wel apart in dit enorme land: als je zou willen, kun je de ene dag skiën en de andere dag naar het strand.

De route voert vandaag ruim 200 km naar het zuiden. Als we net goed en wel Tampa uit zijn, maken we al onze eerste stop, bij een elektriciteitscentrale. De centrale ligt aan een baai en het daardoor verwarmde water trekt zeekoeien aan. Wij willen dat natuurlijk wel eens zien en denken dat we net geluk moeten hebben en dat niemand deze plek kent. Fout! Het is een compleet ingerichte locatie met informatiecentrum, uitkijkplatform en parkeerplaats. We zijn zeker niet de enigen en geluk heb je blijkbaar niet nodig, want de baai ligt bezaaid met bewegingsloze reuzen. Ze kunnen ons van alles wijsmaken, maar we nemen maar aan dat dit nu zeekoeien zijn. Bommen uit de Tweede Wereldoorlog hadden we ook geloofd.

 


Apollo Beach - Zeekoeien bij elektriciteitscentrale
Apollo Beach – Zeekoeien bij elektriciteitscentrale

Apollo Beach - Zeekoeien bij elektriciteitscentrale
Apollo Beach – Zeekoeien bij elektriciteitscentrale

 

In onze eindbestemming Fort Myers maken we voor het eerst mee dat het motel van onze keuze vol is. Maar gelukkig ligt er nog een representatief motel naast en daar kunnen we wel terecht. ‘s Avonds pakken we de auto om speciaal naar een veganistisch restaurant te rijden, waarover John had gelezen. De recensies zijn lyrisch en we eten er op zich prima, maar niet echt buitengewoon. Waarschijnlijk zijn we in Nederland wat meer gewend.

2013/02/21: Sanibel en Captiva Island

De regio waar we nu zijn, is een geliefde vakantiebestemming, vooral vanwege de eilanden voor de kust. Sanibel Island en het daaraan vast liggende Captiva Island zijn met hun ongerepte stranden en luxueuze (vakantie)huizen de bekendste en drukbezochtste eilanden, en tevens erg geliefd bij schelpenzoekers. In het natuurreservaat op Sanibel leven zeldzame vogels, pelikanen, flamingo’s en krokodillen. Reden dus voor een bezoekje en onze verwachtingen zijn hoog gespannen.

Na een hele dag op de eilanden vertoefd te hebben, kunnen we zeggen dat we het best hadden kunnen laten. Ja, we hebben veel vogels en een alligator gezien (volgens de parkmedewerker de eerste in lange tijd!), maar de eilanden zijn ontzettend druk en de stranden zijn alleen toegankelijk via parkeerplaatsen waarvoor de parkeermeter loopt. Even lekker ergens de auto neerzetten voor een loopje of idyllisch plekje, is er dus niet bij. En bijzondere schelpen liggen ook helemaal niet voor het oprapen, die moet je net weten te vinden. We hebben veel te veel in de auto gezeten voor deze bestemming en op zo’n mooie dag. Zonde. We maken het een beetje goed door ‘s avonds bij een écht American Diner te eten, vlakbij ons motel. We wanen ons even in de fifties.

‘Fort Myers’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:30
 

[twitter_stream template=”list” search=”FortMyers” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.