Kennedy Space Center


 

2013/02/15: Naar Cape Canaveral

Het dikke wolkendek van gisteren is helemaal verdwenen en op deze stralende dag moeten wij weer de auto in; hoe kiezen we het uit! We vinden het wel de moeite om onder deze zonnige omstandigheden even opnieuw te stoppen bij het Castillo voor een mooier plaatje. Het is er nu veel drukker, maar we pakken ook mooi het kanonschot van 10:45 uur mee.
We denken een mooie route langs zee te gaan rijden, dus we steken de Mantanzasrivier over en komen zo langs de 19e eeuwse vuurtoren van St. Augustine. In het water daarachter zien we enkele Bruine Pelikanen zwemmen en we worden er zelfs op gewezen dat de zeldzame walvissoort Noordkaper hier voor de kust kan zwemmen. Al snel krijgen we door dat de route helemaal niet zo bijzonder is als die op de kaart lijkt en ook helemaal niet snel, dus we steken gauw weer terug naar de snelweg. Racestad Daytona racen we voorbij en we rijden in één keer naar Cocoa, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kennedy Space Center morgen.

2013/02/16: Kennedy Space Center (KSC)

Het KSC kennen we beter als ‘Cape Canaveral’, de plek van waar astronauten (m.n. met de Space Shuttle) gelanceerd worden. Het KSC is “de plek om het universum te ontdekken, te verkennen en te begrijpen”. Het is voor een groot deel een museum met foto’s, ruimtepakken, gebruiksvoorwerpen, maanstenen en videopresentaties, maar er valt ook veel te ervaren. Wij weten nu bijvoorbeeld hoe het voelt om met 29.000 km/uur afgeschoten te worden (als een natuurlijke facelift, zeg maar…) en in het IMAX-theater beleven wij in 3D het gesleutel aan de Hubbletelescoop mee alsof we er zelf bij waren.

 

 

In de rakettuin bij de ingang staan (dezelfde soort) raketten die NASA-astronauten in de ruimte brachten en in sommige capsules kun je een kijkje nemen. Een bezoek is niet compleet zonder een – wel erg lange -bustoer over het terrein, waarbij je vanaf een observatietoren de lanceerplatforms kunt zien. Tijdens deze toer zien we een kleine alligator in een van de sloten; het hele gebied is tevens een belangrijk natuurgebied. Last but not least kun je een (ex-)astronaut ontmoeten, maar dat is er bij ons niet meer van gekomen. Acht uur lang zijn we hier onder de pannen en we vinden het de moeite waard. We komen zelfs tijd te kort. Wat nou Walt Disney World? Kennedy Space Center rules!!

 


Kennedy Space Center - Ruimtepak van N. Armstrong
Kennedy Space Center – Ruimtepak van N. Armstrong

Kennedy Space Center - Lanceerplatform, ready for take-off
Kennedy Space Center – Lanceerplatform, ready for take-off

 


Kennedy Space Center - Werkplaats
Kennedy Space Center – Werkplaats

Kennedy Space Center - Simulatie van een lancering
Kennedy Space Center – Simulatie van een lancering

 


Kennedy Space Center - Museum
Kennedy Space Center – Museum

Kennedy Space Center - Capsule
Kennedy Space Center – Capsule

 


Kennedy Space Center - Stukje maansteen
Kennedy Space Center – Stukje maansteen

Kennedy Space Center - Replica van een raket
Kennedy Space Center – Replica van een raket

 


Kennedy Space Center - Rocket Garden
Kennedy Space Center – Rocket Garden

 

Deze lancering maken we bijna live mee. Hij vond plaats op 1 maart 2013 (de dag waarop we weer naar huis vlogen) en we zijn op dat moment ‘slechts’ 320km van het lanceringsplatform vandaan. Het is maar een kleine bevoorradingsraket, maar toch.

 

 

‘Kennedy Space Center’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:31
 

[twitter_stream template=”list” search=”KennedySpace” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.