Live from Atlanta

Het is warm en zonnig (zo’n 21 graden) als we vanuit Greenville richting Atlanta vertrekken. Maar we weten dat het bewolkt gaat worden en dat er kans is op wat regen. Als we de grens met de staat Georgia passeren, moet de klok een uur vooruit, het tijdsverschil met NL is nu 6 uur. Rond Atlanta is het druk aan het einde van de middag, maar we vinden in één keer het Motel 6 motel in downtown Atlanta, gelegen tussen de hoge torens van het Marriott en Hilton, en op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Terwijl het noordoosten van de VS zich opmaakt voor de winterstorm ‘Nemo’, hebben wij de volgende dag een schitterende, wolkenloze dag en zo’n 17-18 graden. Het is niet voor te stellen dat het hier morgen volgens de voorspellingen de hele dag zal gaan regenen en de temperatuur keldert naar zo’n 9 graden! We halen dus alles uit deze dag en lopen van 11:00 tot 20:00 uur door de stad. We houden het nu bij ‘de buitenkant’, dan kunnen we morgen nog bedenken wat we van binnen willen zien.
We beginnen bij Pemberton Place, op een klein kwartier lopen van ons motel. Het plein is vernoemd naar John Pemberton, de uitvinder van Coca Cola. Hier staat het museum ‘World of Coca Cola’, waarin het geheim van het drankje wordt prijsgegeven. Ernaast staat het Georgia Aquarium, het grootste aquarium ter wereld met naar het schijnt een prachtige dolfijnenshow. Tegenover Pemberton Place ligt het Centennial Olympic Park, dat met Olympische ringen op de grond, internationale vlaggen, de Olympische vlamhouder en de namen van alle deelnemende atleten herinnert aan de Olympische Spelen van 1996. Niet echt een overweldigend groen stadspark, maar toch een plek waar mensen op deze mooie dag ontspanning zoeken op de verschillende zitjes of in het gras.


Atlanta - Voor het CNN Center (niet op de letters klimmen)
Atlanta – Voor het CNN Center (niet op de letters klimmen)

Aan de rand van dit park ligt ook het CNN Center, het hoofdgebouw van CNN. We nemen even een kijkje in de openbare centrale hal, dat vooral een foodcourt is. Bij de ingang hangt een serie foto’s over de geschiedenis van de nieuwszender en in de hal staat een jeep die dienst heeft gedaan in Irak. Als we omhoog kijken, kijken we naar de verschillende kantoren en studio’s. We overwegen om morgen – als het toch gaat regenen – de studiotoer te doen voor een blik achter de schermen.


Atlanta - De Ebenezer Baptist Church, waar Martin Luther King predikte
Atlanta – De Ebenezer Baptist Church, waar Martin Luther King predikte

Vervolgens lopen we over Auburn Avenue langs de legendarische Royal Peacock Club en onder de snelweg door helemaal naar de andere kant van het stadscentrum naar een plek van grote historische waarde: de wijk van Martin Luther King. Hier staan zijn geboortehuis, de kerk waarin hij predikte en het King Center: een museum en zijn laatste rustplaats, waarin in 2006 zijn echtgenote Coretta werd bijgezet. Alles is gratis te bezichtigen, zij het dat het huis alleen met een gids is binnen te gaan. Het is overal onvoorstelbaar rustig; even zijn wij zelfs de enigen.

De volgende dag is het weer inderdaad omgeslagen, maar de regen lijkt mee te vallen. De laaghangende bewolking geeft de stad een compleet ander gezicht. We brunchen in het populaire Metro Café Diner, een paar ‘blocks’ van het motel. De kaart is heel gevarieerd en heeft Griekse / mediterrane invloeden. Kiezen wordt ons moeilijk gemaakt, maar met een beetje hulp van de vriendelijke serveerster wordt het uiteindelijk de spinazietaart met Griekse salade. Allememaggies, we zochten iets kleins en lichts en we krijgen een megaportie op onze nuchtere maag! Een ieniemienie soepje (dat dan weer wel) is inclusief en bij het afrekenen blijkt ook dat de koffie en thee inclusief zijn, die 2x werden bijgeschonken. Terecht een superplek dus; een aanrader voor iedereen die in Atlanta is (althans wat de spinazietaart betreft).
Via het CNN Center (waar we toch geen studiotoer doen) en het ondergrondse winkelcentrum Underground Atlanta (waar we zelf een Swirlijsje draaien) lopen we weer terug naar het motel. Pas rond 20:15 uur, als het droog is, gaan we weer naar buiten om wat te eten, maar we komen er al snel achter dat we eigenlijk helemaal geen honger hebben. Het lukt ons dus niet echt om een regenachtige dag door te brengen zoals Amerikanen dat doen: met eten, eten en…eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.