St Petersburg


 

2013/02/17: Naar Clearwater

De koudegolf die veel sneeuw in het noorden van de VS brengt, breidt zich uit naar het zuiden en weet zelfs Florida te bereiken. Geen sneeuw hier, maar er is kans op nachtvorst. Overdag is het zonnig, maar fris en er staat veel wind. Als we ‘s morgens vertrekken is het slechts 10 graden, dus de jassen kunnen weer aan. Het zal vandaag niet meer dan zo’n 14 graden worden. We steken Florida over naar de westkust om in de buurt van Tampa uit te komen.

De route is in het begin wat saai; Florida is erg vlak maar wel groen. Een gekkenhuis wordt het in de buurt van Orlando, waar alle familiepretparken liggen. Kilometerslang aaneengesloten glimmen de neonletters ons tegemoet van motels, hotels, Disney cadeauwinkels, fastfoodketens en boekingskantoren die er zijn voor de vele bezoekers aan die parken. Op de snelweg richting Orlando staat zelfs file. Wij laten dit gelukkig allemaal aan ons voorbij gaan, maar rond Tampa wordt het ook wel weer wat drukker. We besluiten om niet in de drukte van de stad een overnachtingsplek te zoeken, maar iets daarbuiten. Het wordt Clearwater, dat precies tussen Tampa en St Petersburg ligt. Mooi stategisch, dan kunnen we morgen alle kanten op.

2013/02/18: St Petersburg

Vannacht was het zeker koud, maar vandaag is de ergste kou alweer uit de lucht en warmt het snel op tot een zonnige 20 graden. We kiezen voor een toer over het schiereiland waarop St Petersburg ligt.

 


St Petersburg - Seabird Sanctuary
St Petersburg – Seabird Sanctuary

St Petersburg - Seabird Sanctuary
St Petersburg – Seabird Sanctuary

 


St Petersburg - On the beach
St Petersburg – On the beach

 

Eerst gaan we naar het Seabird Sanctuary aan de kust, op toch nog een half uur rijden van ons motel. Het is het grootste opvangcentrum in de VS voor wilde vogels, maar vreemd genoeg ligt het aan een drukke, toeristische weg en verscholen tussen hotels en resorts aan de Golf van Mexico. Absoluut geen plek die we verwachtten. Qua oppervlakte is het centrum ook helemaal niet zo groot, maar er zijn veel vogels. Met name bruine pelikanen, reigersoorten en zelfs twee uilen en een wel erg zielige havik. Het centrum trekt vogels van buiten aan, die lekker komen scharrelen en op de hokken en in de bomen zitten. Achter het centrum is het strand, dus we maken éindelijk onze eerste, korte strandwandeling.

 


St Petersburg - 800 meter lange pier
St Petersburg – 800 meter lange pier

St Petersburg - Salvador Dalí Museum
St Petersburg – Salvador Dalí Museum

 

Na anderhalf uur vogels kijken, steken we het schiereiland over om naar het centrum van St Petersburg te gaan. Hier staat onder andere het Salvador Dalí Museum (maar daar doen we niets mee) en in de reisboeken lezen we over de 800 meter lange pier, waar het centrum van het openbare leven plaatsvindt en waarop een uitkijkplatform te vinden is. Daar zijn we dus nieuwsgierig naar. De pier blijkt niets bijzonders in uiterlijk vertoon en de ‘winkels en restaurants’ stellen helemaal niets voor. Het uitzicht is wel fraai en daar genieten we dan ook wel even van.

2013/02/19: Noord Tampa

 


Tampa - Lettuce Lake Regional Park
Tampa – Lettuce Lake Regional Park

Tampa - Lettuce Lake Regional Park
Tampa – Lettuce Lake Regional Park

 


Tampa - Lettuce Lake Regional Park
Tampa – Lettuce Lake Regional Park

 

We verkassen naar een ander deel van Tampa; de afstanden zijn toch wat te groot om vanuit één punt te bereizen. Het is weer wat warmer nu (zo’n 23 graden) en we hebben even geen zin in een stedelijke omgeving. Het bezienswaardige oude stadsdeel van Tampa uit de tijd van de sigarenfabrieken (Ybor City), laten we links liggen. De meningen daarover zijn toch verdeeld. In plaats daarvan wandelen we door het Lettuce Lake Regional Park, ten noorden van Tampa en vlakbij ons motel-voor-één-nacht. In het park voert een vlonderpad door mangrove en moeras langs een meer, waarbij we veel vogels en ook kleine schildpadden zien. Alligatoren schijnen er ook voor te komen, maar die houden zich vandaag schuil.

‘St Petersburg’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:31
 

[twitter_stream template=”list” search=”Florida+AND+Petersburg” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.