Adelaide

Zowel in 2004 als in 2014 bezoeken we Adelaide. Voor ons is dit weerzien een trip down memory lane. In 2004 kopen we een auto in Adelaide dit Wijopreisbericht dateert uit die tijd.

Een auto kopen is een goed alternatief voor huren en kan bij een vakantie zoals die van ons rendabeler zijn. Al slenterend door de straten van Adelaide zien we een auto voor een hostel te koop staan. Hij ziet er niet echt sjiek uit, maar het is in ieder geval iets om in gedachten te houden. Hostels zijn bij uitstek de plek om een auto te kopen en/of te verkopen en we besluiten er een aantal af te lopen. We bekijken de veel belovende advertenties op de prikborden. Bij een van de hostels informeren we naar een automarkt. Die is er niet in Adelaide maar we worden door de man achter de balie gewezen op een poster achter ons met daarop de advertentie van Boomerang Cars aan Currie Street. Currie Street blijkt in het noorden van de stad te liggen, dichtbij de beroemde winkelstraat Rundle Mall.

 


Adelaide - De Rundle Mall Pigs zijn beroemd in Adelaide (foto: Tamask)
Adelaide – De Rundle Mall Pigs zijn beroemd in Adelaide (foto: Tamask)

 

Het stadscentrum, gesplitst door de Torrens River en met Rundle Mall als winkelstraat, is overzichtelijk volgens een roosterpatroon gebouwd en aan alle zijden door park omringd. Sommige van de buitenste straten zijn redelijk ‘loom’ met leuke huisjes en mooie, groene tuinen. Het centrum is druk, maar ook weer niet metropolis. Er zijn enkele hoge bank- en kantoorgebouwen te vinden, maar ook parkachtige verkeerspleinen, een overdekte central market en een kleine Chinatown.

 


Adelaide - Chinatown
Adelaide – Chinatown

 

Het is even zoeken, maar we vinden de garage in een zijstraat en maken kennis met de praatgrage eigenaar Nick Adams. In een hal staan een stuk of wat auto’s in diverse staat van ontbinding. Ons oog valt op een wit busje, maar dat blijkt verkocht. Wel heeft Nick een rood/bruin gekleurde Mitsubishi Magna Station Wagon op leeftijd in de aanbieding, compleet met airco, centrale deurvergrendeling en cruise control. Twee Nederlandse jongens die we er treffen en die ook op zoek zijn naar een brik op vier wielen, denken dat we hier een goed karretje aan hebben. Wij hebben sterke twijfels omdat er nogal wat moeite moet worden gedaan om de auto te starten, maar als blijkt dat dat komt omdat er geen benzine in de tank zit, zijn we er geruster op. Na een proefrit zijn we om en de auto is dan al praktisch ons eigendom.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Adelaide+OR+Glenelg” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.