Canberra

‘Canberra’ was last modified on: aug 20, 2016 @ 08:42Telstra Tower in Canberra
Telstra Tower in Canberra

 

Om 9:45 uur verlaten we het caravan park om Canberra en omgeving te verkennen. We starten met de 812 meter hoge Black Mountain, waarop de 60 meter hoge Telstra Tower staat. We nemen de lift naar het hoogste punt, van waaruit we een prachtig uitzicht hebben over de stad en haar omgeving. Het is prima helder weer, dus het zicht is perfect.

 

 

Hierna rijden we de stad in en parkeren de auto bij een winkelstraat vlakbij het centrum. Met de plattegrond uit de Lonely Planet in de hand wandelen we over Commonwealth Avenue naar het Parliament House (een voetpad is er niet, dus oppassen!). Het duurde van 1981 tot 1988 om het Parliament House te bouwen en het was destijds het duurste gebouw ter wereld (!). Kenmerkend voor het gebouw is dat het de vorm heeft van twee boomerangs en een ander kenmerk is de 81 meter hoge vlaggenmast die erop staat. In het Parliament House nemen we deel aan een rondleiding van 45 minuten. John begint zich ziek te voelen, maar we moeten nog een flink stuk lopen en het is er niet kouder op geworden. Achter het Old Parliament House staat het “regeringsgebouw” van de Aboriginals en er blijkt een soort festival gaande.

 


Aboriginal protest tegen regering in Canberra
Aboriginal protest tegen regering in Canberra

 


Telstra Tower vanaf Lake Burley Griffin
Telstra Tower vanaf Lake Burley Griffin

Over Parkes Place lopen we langs het water van Lake Burley Griffin en steken dat over via de Kings Avenue Brigde. Vervolgens lopen we weer langs het water terug richting het centrum. Juist als we om 16:30 uur in de Mac neerploffen voor een vroege maaltijd, begint het flink te regenen. Het blijkt van korte duur, waarschijnlijk komen dergelijke avondbuien hier vaker voor.


 

We doen een boodschap en rijden om 18:00 uur richting Goulburn. Een half uur later, midden op de snelweg maar gelukkig ter hoogte van een rustplaats bij Lake George aan de andere kant, volgt een doffe knal en vliegt een vloeistof ons om de oren. De motor geeft aan oververhit te zijn. De V-snaar blijkt gebroken, we kunnen dus weer eens de RAA bellen. Dit keer moeten we liefst een uur wachten. Om half 9 zijn we geholpen en gelukkig maar AUS$ 10 armer.

Het is intussen donker geworden, dus we moeten bepalen wat we nu gaan doen. Patricia vindt deze rustplaats een prima plek om te overnachten; het is rustig, van de snelweg gescheiden door wat bomen en er zijn toiletten. Maar John wil niet op deze prachtplek blijven, dus rijden we – vergezeld van een beeldschone volle maan – naar Goulburn, nog zo’n 40 km verder. Hij gaat voor ons een gratis slaapplek vinden. Nou, die vindt hij ergens achter een boom aan een doorgaande weg. Patricia slaapt prima maar John houdt voorin de wacht en heeft dus totaal niet geslapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.