Darwin

We zijn in Top End, wintervrije Darwin in oktober, in het staartje van de ‘dry’. De bedoeling is om de moessonregen en de stormen van de ‘wet’ (die loopt van november tot april) alleen via onze achteruitkijkspiegel mee te maken.


Mindil Beach Sunset Market - Darwin - NT - Australia
Food and eMDee aka ‘Mark Didge’ are the main attractions on Mindil Beach Sunset Market

Tip voor een schone, ruime, betaalbare, no-nonsense plek voor de eerste twee overnachtingen om je jetlag weg te slapen en op adem te komen, is Palms Motel. Als je niet vies bent van een loopje, ligt het op loopafstand van Mindil Beach. Verder ligt het motel centraal ten opzichte van het centrum en autoverhuurbedrijven.

We zijn onze jetlag nauwelijks te boven, of we bezoeken Mindil Beach Sunset Market voor de tweede keer in ons leven. Deze multiculti markt wordt iedere zondag en donderdag gehouden, van de laatste donderdag in april tot de laatste donderdag in oktober. We zijn dus nét op tijd om te kunnen genieten van (voornamelijk) Aziatisch eten, live didgeridoo muziek en natuurlijk de mooiste zonsondergang van Australië. Vijf jaren geleden eindigde hier onze trip, nu begint hij op deze vrolijke markt.


Darwin - NT - Australia
Ruins of the old Town hall – one of the city’s first buildings, which was destroyed by Cyclone Tracy in 1974

We bezoeken Darwin in een jubileumjaar. In 2014 is het 40 jaar geleden dat Tracy, de meest verwoestende tropische cycloon uit de geschiedenis van Australië, de stad met de grond gelijk maakte. De ruïne van het oude stadhuis is daarvan een stille getuige, met op de achtergrond de bouw van after the storm.


Discovery Holiday Parks - Darwin - NT - Australia
We’ve just picked up our small cozy home for 11 weeks at Travellers Autobarn

De eerste veilige kilometers zitten erop, als we van het kantoor van Travellers Autobarn naar de camping rijden. Het is toch altijd wel even spannend en wennen.


Discovery Holiday Parks - Darwin - NT - Australia
Our first real contact with wildlife, a Sulphur-crested Cockatoo

Een vlaag van warm geluk overspoelt ons als we de bekende vogelgeluiden op de camping horen. Dan weten we; we zijn weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.