Kalbarri, raam with a view

Vermoeid komen we pas rond 17:00 uur in Kalbarri aan. We vinden een schaduwrijke plek op Murchison Caravan Park, waar we korting krijgen met onze Top Tourist Card die we van Apollo meekregen.

De camping ligt aan de hoofdweg van Kalbarri en aan de monding van de Murchison River. We lezen in de Lonely Planet dat op het grasveld tegenover de camping dagelijks pelikanen worden gevoerd.

 


Kalbarri - Handtamme pelikanen wachten geduldig op voedertijd
Kalbarri – Handtamme pelikanen wachten geduldig op voedertijd

 

Zodra het visitor centre de volgende ochtend om 9:00 uur open is, lopen we er naar binnen om te vragen hoe we het beste Kalbarri NP kunnen verkennen. Dat blijkt niet mogelijk met onze eigen camper, want alle wegen binnen het park zijn onverhard. We worden desgevraagd getipt over Kalbarri Auto Centre, dat ons mogelijk vandaag nog aan een auto kan helpen. We bellen het bedrijf en er blijkt nog een 4wd auto beschikbaar voor slechts AUS$ 70. We hadden erger verwacht. En we hebben geluk want morgen hadden we ernaast gegrepen. Als bijkomende service worden we keurig opgehaald en naar het autobedrijf gereden. Ter plekke kunnen we toch ook nog kiezen voor een gewone 2wd Ford Falcon voor AUS$ 50 (ca. € 30). Die heeft er zo te zien al aardig wat ritjes door het park op zitten, want van buiten is ie helemaal bruin van het zand. Alhoewel het een 2wd is en we twijfelen of we met die auto wel overal kunnen komen, wordt de knoop snel doorgehakt. We kiezen voor het avontuur en nemen de Ford.

 


Kalbarri NP - Vanaf Nature's Window heb je een prachtig uitzicht op de kloof beneden
Kalbarri NP – Vanaf Nature’s Window heb je een prachtig uitzicht op de kloof beneden

 

We rijden eerst The Loop om naar Nature’s Window te lopen. Het is maar een korte, niet al te zware wandeling, maar het is ineens zoveel warmer dan een of twee dagen geleden, dat we er door worden overvallen. De zon brandt op onze schouders. Maar het loont: we maken kennis met onze eerste gorgeous gorge deze reis en het uitzicht is prachtig. Heel even zijn we alleen bij Nature’s Window en nemen we de tijd om foto′s te maken. Er zijn mogelijkheden om hiervandaan de kloof in te lopen en langs de rivier te wandelen, maar dat wordt met deze hitte ten strengste afgeraden. Als we teruglopen naar de auto horen we beneden rumoer en gezang. Het blijkt dat een aantal jongeren de nacht in een tentje heeft doorgebracht en met volgepakte rugzakken uit het dal te voorschijn komt. Ondanks de hitte en hun zware tassen, ogen ze nog fit. Maar ook zij zijn blij om op de parkeerplaats even de schaduw te kunnen opzoeken en zich flink met deodorant te kunnen bespuiten.

Onze volgende stop is de Z-bend. De onverharde weg er naartoe is erg zanderig en ribbelig, maar toch prima met een 2wd te doen. We zien zelfs drie soortgelijke campertjes als die van ons rijden! Mmm…dat geeft te denken. Maar we beslissen toch dat we er goed aan hebben gedaan een auto te huren, omdat anders het hele interieur inclusief bestek en pannen aan het schudden en schuiven zou zijn geweest en dat lijkt ons niet prettig. Ook hier hoeven we maar een klein stukje te lopen voor een mooi uitzicht over de rivier. Maar de warmte en ook de vele vliegen eisen hun tol en weerhouden ons ervan om hier lang stil te staan. We rijden helemaal door tot Hawks Head en Ross Graham waar we tot aan de rivier kunnen komen. Heerlijk om even onze handen en gezichten te verkoelen met het koude water. Vier rugzaktoeristen passeren ons en steken de rivier over om vervolgens uit het zicht te verdwijnen. Aangezien het al later in de middag is, vermoeden wij dat zij vanavond langs de rivier hun tent zullen opzetten. Tsja, verschil in avontuur moet er zijn.

 


Kalbarri - Zonsondergang na een vermoeiende dag
Kalbarri – Zonsondergang na een vermoeiende dag

 

We zijn blij als we weer op de camping terug zijn en een verfrissende douche kunnen nemen. Gelukkig valt de warmte in de camper mee, maar zetten we wel even alles open om te luchten. We kunnen lekker buiten zitten als de avond invalt. Vanaf het grasveld tegenover de camping, bij de monding van de rivier, aanschouwen we een mooie ondergaande zon.

 

[twitter_stream template=”list” search=”Kalbarri” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.