Litchfield NP

Het groene Litchfield National Park bevindt zich op korte afstand van Darwin. Het park staat bekend om z’n vele watervallen die uitkomen in verfrissende poelen, waarin het goed zwemmen is.

Vanaf december is het hier oppassen geblazen. Grote delen van Northern Territory, waartoe Litchfield NP behoort, vallen dan ten prooi aan overstromingen. Het oprukkende water, inclusief zeekrokodillen, vormen dan een gevaar voor mens en dier.


Wangi Falls - Litchfield National Park - NT - Australia
Typical day for a swim in the plunge pool at the base of the Wangi Falls

We laten het verkoelende water van de poel waarin de dubbele Wangi watervallen uitkomen niet aan ons voorbij gaan. Vijf jaren geleden was dit de plek van Aboriginal protest (zwemmen in hun heilige poel is eigenlijk not-done). Nu, in 2014, zijn de protestborden verdwenen, wellicht wordt de Aboriginal gemeenschap nu meer betrokken bij het behoud van Litchfield NP of Wangi Falls in het bijzonder.


Florence Falls - Litchfield National Park - NT - Australia
View on the Florence Falls (Aboriginal: Karrimurra), after a scenic walk to the viewing platform

Tweede plek waar we zwemmen, is bij de Florence Falls. Florence Falls is net als Wangi Falls een dubbele waterval. Het is er zo druk, dat we moeite hebben om een plek voor onze kleren en spullen te vinden.
Eenmaal afgekoeld, lopen we door het regenwoud naar het platform van de lookout, waar we zicht hebben op de watervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.