Magnetic Island

Magnetic Island dankt haar naam aan het magnetisch effect dat het eiland had op het kompas van kapitein Cook tijdens zijn reis langs de oostkust van Australië.

We staan vroeg op, want we willen de boot van 8:10 uur naar Magnetic Island halen. Dit keer regelen we alles zelf, dus zonder tussenkomst van het visitor center, kijken hoe dat uitpakt. Het gaat gelukkig allemaal goed. We halen de boot en ca. 25 minuten later zijn we op Magnetic Island. Op het laatste moment besluiten we niet een scooter, maar een Moke te huren. De kosten (AUS$ 65) vallen wel wat tegen. Maar goed, de pret met het brommende karretje is er niet minder om. We brommen meteen naar het noordelijkste punt, Horseshoe Bay. We maken er een pittige klim naar Balding Bay, een onofficieel naaktstrand. Aan het begin van de wandelroute ligt een van steen lijkende krokodil. Voor de zekerheid lopen we er met een grote bocht omheen.

 


Magnetic Island - Uitzicht vanaf Castle Hill in Townsville (foto: Wikipedia)
Magnetic Island – Uitzicht vanaf Castle Hill in Townsville (foto: Wikipedia)

 

De wandeling door naar Radical Bay onderbreken we al snel om terug te keren naar Horseshoe Bay. We rijden terug en stoppen bij het startpunt voor de wandeling naar The Forts, die we deels maken. Dan rijden we via Arcadia naar Picnic Bay, waar we even rust nemen en vlakbij de jetty aan een picknicktafel gaan zitten. Tenslotte toeren we gewoon wat door Arcadia en Nelly Bay om het laatste uurtje vol te maken. Om 16:15 uur leveren we de Moke weer in en een halfuur later nemen we de boot terug naar Townsville. We eten makkelijk en verblijven weer op hetzelfde CP, alleen weet de Deense eigenaresse dat niet.

[twitter_stream template=”list” search=”Magnetic+AND+Island” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.