Three times a Steenbokskeerkring

Tijdens onze reizen door Australie passeren we, in drie verschillende reizen, tot driemaal de Steenbokskeerkring. Het begint een rode draad te worden en we vinden het daarom bijzonder genoeg om er een Wijopreisbericht aan te wijten.

2004


Steenbokskeerkring - Bij Rockhampton (QLD)
Steenbokskeerkring – Bij Rockhampton (QLD)

De eerste keer kruisen we de Steenbokskeerkring bij het tropische plaatsje Rockhampton in centraal Queenland aan de oostkust van Australië. Rockhampton staat er om bekend de rundvleeshoofdstad van het land te zijn (wat dat betreft hebben wij hier dus niets te zoeken). Voor de deur van het plaatselijke visitor information centre staat een mijlpaal, dat aangeeft dat we hier de Steenbokskeerkring overschrijden.

2009


Steenbokskeerkring - 30km na de afslag naar Coral Bay (WA)
Steenbokskeerkring – 30km na de afslag naar Coral Bay (WA)

De tweede keer passeren we de Steenbokskeerkring aan de westkust van Australië, ongeveer 30km na de afslag naar Coral Bay. We worden er – net als vijf jaar geleden – aan herinnerd dat we ons officieel in de tropen bevinden. Dit keer geen imposant bouwwerk, maar een eenvoudig bordje langs de kant van de weg met ‘Tropic of Capricorn’ erop. Ook goed, check!

2014


Steenbokskeerkring - 30km ten noorden van Alice Springs (NT)
Steenbokskeerkring – 30km ten noorden van Alice Springs (NT)

De derde, en voorlopig de laatste keer, steken we de Steenbokskeerkring over op ongeveer 30km ten noorden van Alice Springs. Hier weer wel een bouwwerk als markeerpunt en we nemen uitgebreid de tijd om onszelf ermee op de foto te zetten. Met het passeren van de mijlpaal, rijden we officieel de tropen uit en de woestijn in, maar dat komt hier in Australië niet zo nauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.