Umpherston Sinkhole

Een bezienswaardigheid in Mount Gambier is Umpherston Sinkhole (sinkhole = ingestorte kalksteengrot). In deze sinkhole is door mijnheer Umpherston in de 19e eeuw een tuin aangelegd, die nu voor een groot deel mooi in bloei staat. Zowel in 2004 als in 2014 bezoeken we Umpherston Sinkhole. Voor ons is dit weerzien dus een Trip Down Memory Lane.

 


Umpherston Sinkhole - Wandelen in een ingestorte kalksteengrot
Umpherston Sinkhole – Wandelen in een ingestorte kalksteengrot

 

De tuin ziet er schitterend uit. Op een aangelegd wandelpad wandelen we er enige tijd doorheen. In de voormalige grot leven possums, die alleen tijdens schemer te voorschijn horen te komen. De exemplaren die in Umpherston leven, worden overdag zo met voedsel verwend door de toeristen, dat ze zich de hele dag door laten zien. Ze zijn zelfs zo tam geworden, dat ze uit je hand eten. We kunnen het niet laten om, als we een possum zien, deze te paaien met een koekje om hem zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Een tuinman is bezig om het geheel te onderhouden. En dit zou Australië niet zijn als er niet ook een barbecue is geplaatst.

In 2014 bedenken we ons dat het niet ondenkbaar is dat we Umpherston Sinkhole voor de derde keer zullen aandoen tijdens een toekomstige reis. We besluiten daarom om op een geheime plek een klein steentje te verstoppen. Hoe ontroerend zou het zijn als we over 10 jaar op deze plek ‘ons steentje’ zouden terugvinden? Een foto, die we maken van de exacte verstopplek, zal tegen die tijd moeten dienen als schatkaart. We voelen ons weer even kind.

[twitter_stream template=”list” search=”Umpherston+AND+Sinkhole” lang=nl count=5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.